Nadační běh Wings for Life se letos koná 5. května

neděle, 28. dubna 2024, 07:05 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nadační běh Wings for Life se letos uskuteční 5. května, jeho cílem je vybrat prostředky na výzkum poranění míchy.

Vizuál letošního ročníku Wings for Life, zdroj: Wings for Life

Vizuál letošního ročníku Wings for Life, zdroj: Wings for Life

Jedenácté výročí oslaví letošní charitativní běh Wings For Life 2024. Cílem závodu, který se letos uskuteční 5. května, je vybrat prostředky na výzkum poranění míchy. 100 % ze startovného je tak věnováno společně s dalšími dary sponzorů nadaci Wings For Life, jejíž cílem je prostřednictvím podporovaných výzkumů objevit lék či léčebné metody na poranění míchy. Wings for Life World Run je závod, který se běží bez pevně daného cíle. Běžci se snaží udržet co nejdéle svůj náskok před tzv. „Catcher Car", který startuje 30 minut po startu běžců a postupně zvyšuje svou rychlost. Když běžce na trati dohoní, jejich závod končí.

V Česku je možné běžet na organizovaném běhu, který se koná například v pražské Stromovce a také na dalších místech po republice. Závodník může běžet odkudkoliv rovněž jako sóloběžec pouze za pomoci Wings For Life mobilní aplikace. Lokality organizovaných App runů je možné najít na tomto odkazu.

Závod odstartují běžci po celém světě ve stejnou chvíli. „Nemám rád, když se o nějaké události tvrdí, že je jedinečná. Ale událost, při které běží všichni na planetě ve stejnou chvíli, jedinečná je,” říká Václav Matějovský, ambasador běhu Wings for Life.

Motivovat v průběhu závodu bude nejen hlas ambasadora Václava Matějovského, ale také hlas Catcher Car v podání Dominiky Grégrové z Óčko TV, které nad charitativním projektem převzalo mediální záštitu. „Rok 2024 bude pro nás všechny sportovní. Wings for Life je ale víc než sport. Ty nejzajímavější střípky z celého dění, rozhovory apod. bude možné sledovat skrz naše sociální sítě,“ říká šéf marketingu Óčko Michal Křížek.

„Závod je skutečně pro každého a na své si přijde začátečník, ale i zkušený běžec. Co se začínajících běžců týče, dají si třeba jedno nebo dvě kolečka - každý si zvolí svůj cíl. Pak můžou oslavovat v cíli a podporovat další běžce na okruhu. A právě to potom dělá tu skvělou atmosféru pražského závodu,” komentuje Jakub Vobořil, trenér a organizátor pražského běhu Wings for Life World Run.

Charitativní běh Wings for Life World Run tak i letos zamíří například do Libereckého kraje, a to konkrétně do Jablonce nad Nisou. Organizátorem závodu je profesionální sportovec Tomáš Slavík. Jablonecký běh je unikátní, jelikož kromě celosvětové nadace podporuje i lokální příběh MTB závodnice Anny Slancové

Akci letos podpoří záštitou i Česká asociace paraplegiků (CZEPA).

-mav-